• CADAVERES on Facbook
  • CADAVERES on MySpace

Következő koncert

Napló

66. fejezet (European Assault Tour 2008)

European Assault Turné 2008

2008-02-29

Bécs – Viper Room

A turné kezdete eléggé simának indult mondhatni egy bemelegítő bulival Bécsben. Itt legutóbb egy elég fasza kis bulit sikerült összehozni, én reméltem ez sem lesz rosszabb. Szépen lepakoltunk a 3 emelet mély pincébe a 83.000 elemből álló színpadi cuccunkat és hajrá mehetett a rokk. Üdvözöltük az állandó turné partnerünket a Német No zenekart, akik nagyon rendes srácoknak tűntek már elsőre is. Ez nyitó banda egy helyi erő volt, első ránézésre Kurt Cobain reinkarnációi, de a zene mást mutatott. Ilyen idegbeteg, vonagló zenét küldtek, nem mondom , hogy nem hitelesen, de azért jóból is megárt sok. Itt ott felbukkant dallamos ének is, amit a turné hátralevő részében magunkon kívül egy zenekar sem erőltetett, hiába ( és most jön a rosszindulatú Józsi) a trend az trend, ha a Job For a Cowboy a menő akkor a Job For a Cowboy a menő és süvíteni kell mint az állat:) Ez igaz a No zenekarra is, bár náluk felüti a fejét némi akusztikus elem is. A mi bulink elég jól sikerült, mindenki jól érezte magát, kivéve engem, ugyanis vazze ez első szám első refrénénél a nagy menőzés kellős közepette olyan szinten húzódott meg a derekam hogy egy lépést nem bírtam megtenni a továbbiakban a színpadon. Másnap reggel kajakra a Máré adta rám a zoknit is. Szívás.
Bulit után visszapakolás és irány Svájcország Naters.2008-03-01

Naters

Bécsből elindultunk és Bálintgazda a szuper sofőrünk (aki velem karöltve a turné legnagyobb alkoholfüggőjének számított ) egészen hajnalig vezetett Svájc határáig, buszban alvás – első rész. Én teljesen kivoltam az előző esti sérülés miatt alig bírtam ülni, így Gergő komával egy romantikus tóparti sétát tettünk, ahol majdnem Günther bácsi egyik vadászkutyájának a reggelije lettünk. Persze a svájci határon szívózás. Hans megállít megkérdi, hova megyünk, majd eltorzult arccal üvölt az útleveleket olvasva hogy: „Kormőőőciiiiiiiiiii!” Ajajj nagy a baj, első sor kiszáll, Hansal elmennek az irodába, akkor már tudtuk motozás segglyuktól cipőig…
Jól szétszedtek minket a kollégák, mindent feltúrtak, majd hoszták Rexet a szuper kutyát, aki természetesen nem talált semmit…Szegény Hans… nehéz volt elhinnie hogy frankón nincs nálunk semmi…tudod ronda és finom. De mindegy bekaphatja, másfél órát szívtunk, aztán robogtunk is Naters felé. Ám mielőtt a kedves olvasó azt hinné hőseink sínen voltak eme incidens után az téved. Belekeveredtünk egy síparadicsomba és olyan magasan voltunk hogy már a fülem is bedugult a nyomástól. De a látvány kárpótolt,az Alpok valami félelmetesen szép oda mindenkinek el kell mennie! No de a lényeg hogy megyünk mint az őrült már a 600-adik kilométert, erre 100-al a cél előtt egy tábla beadja, hogy senki nem megy sehová, lavina van mindenki rábaszott. Gyááá! Megkérdeztünk egy helyi arcot mire az mondja, hogy nincs mit tenni szálljunk vonatra, Laci meg mondja, hogy nem lehet mert a cuccaink meg a kocsiba vannak erre a fickó legyint. „Nabazsmeg.Pont bizsun talált” (Austin Powers III. - Aranyszerszám) Mentő ötlet gyerünk kerüljük meg a hegyet, ami plusz 5 óra autókázás volt és este 7 körül kiderült az olasz (!!) határnál, hogy nem lehet átmenni ott sem. Közben Német barátaink is el kezdtek pánikolni… na most mi lesz? Nagy nehezen megszereztük a svájci promoter számát aki játszi könnyedséggel közli velünk, hogy jól van nincs para szálljunk fel egy kocsi-szállító vonatra és 40 perc alatt ott vagyunk, ezeket a vonatokat pont lavina esetén inditják egy alagútrendszeren keresztül 15 euróért. Váááááááááá!! Ilyenkor már mindenki kibaszott ideges és elnyűtt volt. Vonatra fel utána még fél óra kocsikázás és nem hiszitek el megérkeztünk! Halleluja! Persze No-ék az ablakban, elrekedtek valahol. Jó gyors bepakolás aztán átöltözés és mehetett is a „Hello guys we are the cadaveres from Hungary!” mozdulni még mindig nem nagyon tudtam, de egy fokkal már jobb volt. A népek megnézték a bulit, tapsolgattak, de nem hiszem, hogy ez volt életük fő koncertje, nekünk sem, de nem volt para.
A szállásunk a klubban volt a csocsó szobába. Záráskor a tulaj bedobált pár matracot, olyasmiket amiket a tesi órán a talajtornát kellet csinálni. Én , Ádi és Bálintgazda nekiálltunk és belevetettük magunkat a svájci klubéletbe, a többiek meg aludtak. A buli elég jóra sikerült. Bálint mérlege: egy nadrág és egy telefon mínusz. Mondhatni, jól elázott a lelkem:)
A Mostal Factor énekesének Amadeusnak (akiről eme regényben kiderül, hogy Mr Bean tutira egyenes ági rokona) szülinapja volt, így az alvóhelyünk közvetlen szomszédságában egy privát buli zajlott egészen reggelig, azért tehát kijelenthetem hogy, jól kialudtuk magunkat. Reggel kilenckor távozásra szólítottak fel minket. Adtak pár üveg kólát, megveregették a vállunkat majd közölték, hogy üdvözölnek minket Európában és jó utat nekünk…he?!?:)2008-03-02

Nürnberg

Ismét egy őrült hosszú út után, délután 6 körül megérkeztünk Nürnbergbe. Foglaltház, lelkes szervezők, lelkes zenekarok, mindenki aranyos, sör van, kaja nincs és még emberek sem annyira.:) Itt 3 zenekar játszott előttünk és itt is mindenki Black Dahlia Murder lázban szenvedett. A bulit szerintem tök jól nyomtuk volt lehetőség egy kis bohóckodásra is, utána a szervező srácnak egy barátjának a kérójában szálltunk meg. Illetve szálltak meg a többiek,mi ketten Bálinttal nem fértünk a bőrünkbe, és megbeszéltük, hogy ugyan az elfogyasztott 8 sörökre fejenként, csak kéne még venni egy párat. GPS-be beüt a legközelebbi benzinkút, és usgyi! Be mentünk én zsinórban 3-szor ejtettem ki a kezemből a sörösdobozt, majd ott termett a No zenekar mindenese meg a dobosa, hogy srácok lehet nem kéne itt 1 óra után már nem lehet venni sört. Mondtuk neki a nagy lófaszt nem! Ők meg hogy a nagy lófaszt de! És tényleg nem adott a csaj…A srácok mondták menjünk egy a másikba ott török a pultos próbáljuk meg. Elmentünk, levettük a pultról a legolcsóbb söröket a srác szó nélkül beütötte mi meg örültünk mint majom a farkának! Vissza a ház elé, benyomtuk a dvd lejátszóba (ugyanis volt a buszban vazze:)) a Ne légy barom első részét én 4-ig bírtam, Bálintgazda 6-ig, 8-kor meg jöttek a többiek hogy húzás van. Ismét kipihentem magam:)


BalázS
vissza

CadaPlayer

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

Powered by Flash MP3 Player

 

Hírlevél